Wat is een verlaagd plafond?

Een verlaagd plafond wordt gemonteerd aan de zijmuren van het reeds bestaande plafond, op deze manier wordt er een nieuwe draagconstructie gemaakt. De nieuwe draagconstructie wordt gemaakt van metalen profielen (met houten regelwerk is ook mogelijk). Een verlaagd plafond wordt ook wel een zwevend plafond genoemd.

In de ruimte tussen uw oude plafond en de nieuwe draagconstructie worden leidingen aangebracht. In deze ruimte kunt u ook isolatie (laten) aanbrengen. Na het aanbrengen van de leidingen en eventuele isolatie worden de kabels weggewerkt en kan de constructie worden gedicht. De constructie wordt vrijwel altijd gedicht met gipsplaten, ook wel stucplaten genoemd. Hout- en vezelplaten zijn natuurlijk ook een mogelijkheid. In de nieuwe platen kunnen we naar uw wens gaten boren voor inbouwspots en/of ventilatiesystemen. De led verlichting kunnen wij ook voor u inbouwen, u kunt deze zelf kiezen of door ons laten bezorgen.

Als ‘finishing touch’ moet de constructie worden gestuct en geschilderd. Op aanvraag kunnen wij een offerte incl. stucwerk en schilderwerk voor u opmaken.

Verlaagd plafond

Voordelen van Verlaagd plafond

  • Op aanvraag offerte incl. stucwerk en schilderwerk
  • Isoleert de ruimte goed tegen geluid, kou en warmte
  • Besparing op energiekosten

Waarom een verlaagd plafond?

Zoals beschreven kan er isolatie worden aangebracht tussen het oude plafond en de nieuwe constructie, hierdoor isoleert de ruimte goed tegen geluid, kou en warmte.

Naast de isolering zorgt u ervoor dat de warmte in ruimte (bijv. woonkamer), dicht bij u, zal blijven. Hete lucht stijgt namelijk op naar het plafond, dus hoe lager uw plafond, hoe meer de warmte naar beneden wordt gedrukt. Dit resulteert erin dat u de ruimte minder lang hoeft te blijven verwarmen, hierdoor bespaart u dan weer op energiekosten.

U bespaart niet alleen op verwarmingskosten, maar u zorgt er ook voor dat de geluidsoverlast wordt beperkt door de nieuwe constructie.

Hoeveel centimeter wordt uw plafond verlaagd?

Afhankelijk naar uw wens en de benodigdheden van uw plafond kunnen we bepalen hoeveel centimeter uw plafond wordt verlaagd. Indien u in de ruimte tussen plafond en constructie enkel leidingen wil plaatsen dan is het voldoende om maar enkele centimeters te zakken. Voor de isolering dient u wat meer te zakken, ruim 6 centimeter.

Wat kost verlaagd plafond per m2

Gemiddeld zijn de kosten voor verlaging van uw plafond met gipsplaten is € 40,- tot € 70,- per m². Natuurlijk zijn de kosten afhankelijk van het aantal vierkante meters van uw project. Neem contact op met één van onze medewerkers om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

  • Onze klanten zijn tevreden
  • Koop veilig bij Plafondplaza
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Gecertificeerde webwinkel